KREP
Malzemler:
Malzemler:
· 1,5 Su bardağı un
· 1 Su bardağı su
· 0.5 Su bardağı süt
· 2 Yumurta
· 1 Çay kaşığı tuz
· 0,5 Çay kaşığı şeker(isteğe göre şekerli şeylerle yemek isterseniz)
· Margarin(tere yağ) Yapılışı:1.Un, süt, yumurta, tuz, şeker ve su karıştırılıp iyice çırpılır. Böylelikle krep hamuru elde edilmiş olur.
2.Ocağa konan tava bir müddet ısınınca margarin tavada gezdirilir (Margarin ne az ne de çok olacak 1 çay kaşığı olabilir, tavanın her tarafını gezecek şekilde sürülmelidir).
3.Ardından krep karışımından 1 kepçe dolusu alınarak tavaya yayılır.
4.Tavayı sağa-sola eğerek karışımın tavanın yüzeyini kaplaması sağlanır.
5.Bir tarafı piştikten sonra spatula yardımıyla çevrilerek diğer tarafı da pişirilir.
6.Dilerseniz peynir, reçel çeşitleri, çikolata ile afiyetle yiyebilirsiniz:)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder