28 Ekim 2010 Perşembe

Krep (Halime'nin Mutfağından)

Pazar kahvaltılarının baştacı: krep tarifi geldi ilk önce. Sanırım bu pazar ben de deneyeceğim. Onun kadar başarılı olabilecek miyim bakalım...


KREP

Malzemler:
·  1,5 Su bardağı un
·  1 Su bardağı su
·  0.5 Su bardağı süt
·  2 Yumurta
·  1 Çay kaşığı tuz
·  0,5 Çay kaşığı şeker(isteğe göre şekerli şeylerle yemek isterseniz)
·  Margarin(tere yağ) 

Yapılışı:1.Un, süt, yumurta, tuz, şeker ve su karıştırılıp iyice çırpılır. Böylelikle krep hamuru elde edilmiş olur.
2.Ocağa konan tava bir müddet ısınınca margarin tavada gezdirilir (Margarin ne az ne de çok olacak 1 çay kaşığı olabilir, tavanın her tarafını gezecek şekilde sürülmelidir).
3.Ardından krep karışımından 1 kepçe dolusu alınarak tavaya yayılır.
4.Tavayı sağa-sola eğerek karışımın tavanın yüzeyini kaplaması sağlanır.
5.Bir tarafı piştikten sonra spatula yardımıyla çevrilerek diğer tarafı da pişirilir.
6.Dilerseniz peynir, reçel çeşitleri, çikolata ile afiyetle yiyebilirsiniz:)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu