5 Ekim 2010 Salı

Közlenmiş Kırmızı Biber


Sofralara renk geldi. Ramazan boyunca masamdan eksik etmediğim bir salata. Kış içinde fazladan alıp közleyip buzdolabı poşetlerine 2 li 3 lü koyup buzluğa attım. Kış boyu da masamdan eksik etmeyeceğim anlaşılan. :))
Közlenmiş Kırmızı Biber
Yapılışı:
Biberler yıkanır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Biberler dizilir. Rengi değişene kadar
Fırında 180 derecede pişirilir. Fırından çıkınca kabukları soyulur. İsteğe göre dilimlenir,
Limon sıkılarak ve zeytin yağı dökülerek üzerine maydonozla süsleme yaparak salatası yapılır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu