5 Ekim 2010 Salı

Dul Avrat Çorbası ( Adana)

Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağına yakın erişte
1 soğan
2 diş sarımsak
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı un
4 su bardağı su
 
Yapılışı:
Küçük doğranan sarımsaklar ve soğanlar yağda kavrulur.
Un ve salça ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
Suyu ilave edilir ve haşlanmış mercimekler eklenir.
Mercimekler pişince erişte ilave edilir ve tuzu limonu eklenir.
Erişteler yumuşamaya başlayınca altı kapatılır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu