12 Şubat 2011 Cumartesi

Beşamel Soslu Brokoli

 
Beşamel soslu brokoli
Malzemeler:
  • 3-4 dal karnabahar
  • 3-4 dal brokoli
  • 2 havuç
Beşamel sos için:
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
Üzeri için:
  •  5-6 dilim kaşar peyniri
Yapılışı:
  1. Sebzeler küçük parçalara bölünür ve 10’ar dk haşlanır. Bir fırın kabına alınır.
  2. Sıvı yağda un kavrulur, üzerine yavaş yavaş süt eklenir ve güzelce karıştırılarak pişirilir. Çok az tuz ve karabiber eklenir. Sebzelerin üzerine dökülür.
  3. 180 derece fırına verilir ve 15 dk pişirilir. Üzerine kaşar peyniri dilimleri dizilir. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu