12 Ocak 2011 Çarşamba

Kremalı Şehriyeli Sebze Çorbası

 Kış ayları için harika bir tad. Hem besleyici hem de çok lezzetli. Kesinlikle tavsiye ederim...
Kremalı Şehriyeli Sebze Çorbası
Malzemeler:
  • 1 kabak
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 4 su bardağı sıcak su,1 tavuk bulyon veya 4 bardak tavuk suyu
  • 1 kutu krema
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı tel şehriye





Yapılışı:
  1. Bütün sebzeler rendelenir veya rondoda incecik çekilir.
  2. Sıvı yağda soğanlar kavrulur, peşine diğer sebzeler atılır ve hafifçe kavrulur.
  3. Sıcak su eklenir, sebzeler haşlanana kadar kaynatılır.
  4. İsteğe göre blendırla çekilebilir.
  5. Şehriye eklenir. Yumuşayana kadar pişirilir.
  6. 1 paket krema eklenir, 1-2 kez karıştırılır ve altı kapatılır.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Bu çorbayı çok seviyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim sizin de ellerinize sağlık.Ben ilk kez denediğim halde ben de çok sevdim...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...