9 Aralık 2010 Perşembe

Hünkar Beğendi

 
HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler:
Etli sos için:
  • 300 g et
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz,Karabiber,Pul biber,Kekik
Beğendi için:
  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • Bir avuç rendelenmiş kaşar
  • Çok az tuz
  • karabiber
Yapılışı:
  1. Et ve yağ kendi suyunu çekene kadar kavrulur. Un, domates salçası eklenir. Kavrulmaya devam edilir. Yemeklik doğranan sarımsaklar ve domates de ilave edilir. Çok az daha kavrulup baharatları eklenip altı kapatılır.
  2. Yağda un kavrulur. Yavaş yavaş süt eklenir, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Rendelenmiş kaşar eklenir. Közlenip minicik doğranmış patlıcanlar, tuz, karabiber eklenir. Tabağa önce beğendi sonra ise et konarak servis edilir.
Afiyet olsun...
 
Not: Alinazik kebabı mı Hünkar beğendi mi derseniz bence alinazik derim. Benim damak zevkime çok daha uygun. Ama bu yemeği denemiş ve eşimin beğenmiş olması beni tabiki çok mutlu etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu