23 Kasım 2010 Salı

Fırında Beşamel Soslu Makarna (Ayşe'nin Mutfağından)


Fırında Beşamel Soslu Makarna
Malzemeler:
  • Yarım paket fiyonk makarna
Beşamel sos:
  • 2 bardak süt
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
  1. Makarna 10 dk haşlanır. (çok pişmeyecek biraz diri kalacak)
  2. O esnada beşamel sos hazırlanır. Tereyağında un kavrulur. Üzerine azar azar süt ilave edilir.
  3. Topaklanmamasına dikkat edilerek tel çırpıcı ile karıştırarak muhallebi kıvamına getirilir. Tuzu ilave edilir.
  4. Kaşar peynirinin 3 te 2 si ilave edilir.
  5. Süzülmüş makarnalar da sosa ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
  6. Fırın kabına alınır.
  7. 200 derecede 20 dk-yarım saat gibi bir sürede makarna pişene kadar pişirilir.
  8. Üzerine artan kaşar peyniri dökülür.
  9. Kaşarlar iyice kızarana kadar fırında tutulur.
  10. Dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun....

1 yorum:

  1. ayşecim maşallah inciden kalır yanın yok:)) oldunuz siz oldunuz:) aferin size:=)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu