Fırında Beşamel Soslu Makarna
Malzemeler:
- Yarım paket fiyonk makarna
Beşamel sos:
- 2 bardak süt
- 2 kaşık un
- 2 kaşık tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
- Makarna 10 dk haşlanır. (çok pişmeyecek biraz diri kalacak)
- O esnada beşamel sos hazırlanır. Tereyağında un kavrulur. Üzerine azar azar süt ilave edilir.
- Topaklanmamasına dikkat edilerek tel çırpıcı ile karıştırarak muhallebi kıvamına getirilir. Tuzu ilave edilir.
- Kaşar peynirinin 3 te 2 si ilave edilir.
- Süzülmüş makarnalar da sosa ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
- Fırın kabına alınır.
- 200 derecede 20 dk-yarım saat gibi bir sürede makarna pişene kadar pişirilir.
- Üzerine artan kaşar peyniri dökülür.
- Kaşarlar iyice kızarana kadar fırında tutulur.
- Dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun....
ayşecim maşallah inciden kalır yanın yok:)) oldunuz siz oldunuz:) aferin size:=)
YanıtlaSil