Balık serüvenine çipura ile devam ediyoruz. Bu da ilk kez denediğim bir tarif. Çok pratik olduğu için kolayca hazırlandı. Malesef bu konuda mütevazi davranamayacağım; bir defa yiyenin asla unutamayacağı bir lezzet oldu.. Herkese tavsiyemdir...
Malzemeler:
- 4 adet orta boy çipura
- 3 adet patates
- 1 soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 çarliston biber
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
- Defne yaprağı
- 2 fırın torbası
- 1 limon
Yapılışı:
- Çipuraları temizletirken mutlaka üzerlerine derin birer çizik attırın. Zaten işin ehli olan balıkçılar bu işi doğaçlama yapıyorlar.
- Patatesler halka, soğanlar yarım ay, sarımsaklar yemeklik ve biberler jülyen doğranır.
- Zeytinyağında baharatlar karıştırılır. Balıklar içli dışlı bu harca bulanır. Ayrıca sebzeler de yağsız olarak baharatlanır.
- Fırın torbalarının içine önce biraz sebze yerleştirilir. Balıkların üstündeki çizgilere sarımsaklar konur ve içine de sebze ve sarımsak yerleştirilir. Poşetlerdeki sebzelerin üzerine balıklar konur.(1 poşete 2 balık) üzerine yine sebzeler konur. Halka dilimlenmiş limonlar yerleştirilir.
- Poşetlerin ağızları bağlanır, üzerlerine birkaç yerinden bıçakla delik açılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirilir. (Yaklaşık yarım saat 45 dk)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder