26 Kasım 2010 Cuma

Fırın Torbasında Çipura

Balık serüvenine çipura ile devam ediyoruz. Bu da ilk kez denediğim bir tarif. Çok pratik olduğu için kolayca hazırlandı. Malesef bu konuda mütevazi davranamayacağım; bir defa yiyenin asla unutamayacağı bir lezzet oldu.. Herkese tavsiyemdir...

Fırın Torbasında Çipura
Malzemeler:
  • 4 adet orta boy çipura
  • 3 adet patates
  • 1 soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • Defne yaprağı
  • 2 fırın torbası
  • 1 limon
Yapılışı:
  1. Çipuraları temizletirken mutlaka üzerlerine derin birer çizik attırın. Zaten işin ehli olan balıkçılar bu işi doğaçlama yapıyorlar.
  2. Patatesler halka, soğanlar yarım ay, sarımsaklar yemeklik ve biberler jülyen doğranır.
  3. Zeytinyağında baharatlar karıştırılır. Balıklar içli dışlı bu harca bulanır. Ayrıca sebzeler de yağsız olarak baharatlanır.
  4. Fırın torbalarının içine önce biraz sebze yerleştirilir. Balıkların üstündeki çizgilere sarımsaklar konur ve içine de sebze ve sarımsak yerleştirilir. Poşetlerdeki sebzelerin üzerine balıklar konur.(1 poşete 2 balık) üzerine yine sebzeler konur. Halka dilimlenmiş limonlar yerleştirilir.
  5. Poşetlerin ağızları bağlanır, üzerlerine birkaç yerinden bıçakla delik açılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirilir. (Yaklaşık yarım saat 45 dk)
 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu