3 Kasım 2010 Çarşamba

Bazlama

 Pazar sabah kahvaltısına şans eseri erkenden uyanınca ne yapsam diye düşündüm. Değişiklik olsun diyerek bazlama yapmaya karar verdim. Yine tarif arayışına girdim. Birkaç siteden birleştirmiş olduğum
tarifler neticesinde uygulamaya koyuldum.
Bazlama (1 adet için)
Malzemeler:
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığının ucu ile şeker
Yapılışı:
  1. Ilık suda şeker ve maya eritilir.
  2. Un, tuz karıştırılıp eklenir.
  3. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Üstü nemli bezle örtülerek kapalı bir dolapta 1 saat dinlendirilir. (Hamur 2 katına çıkar)
  5. Isınmış tavada arkalı önlü pişirilir.
  6. Izgara teli üzerinde ilk sıcağı çıkana kadar dinlendirilir ki altı hamurlaşmasın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu