4 Ekim 2010 Pazartesi

Terbiyeli Tavuk Çorbası


Düğünüme 1 ay kala sevgili kardeşim , annem ve ablam bir oldular bana acele yemek dersleri vermeye başladılar. İlk olarak çok sevdiğim bir çorba olan terbiyeli tavuk çorbasını seçtim. Bu çorbayı ilk kez Korkuteli'ne gidince bi restoranda içmiştim. O günden sonra ne zaman o yoldan geçsek aynı yerde o çorbayı içiyorduk. Sizinle de ilk olarak bu çorbayı paylaşmak istedim.
Terbiyeli beyaz tavuk çorbası

Malzemeler:
2 tavuk but
1 yemek kaşığı un
Sıvı yağ
1,5 çay bardağı pirinç
1 limon
1 yumurta
Yapılışı:
Un ve yağ kavurulur.
Üstüne tavuk suyu eklenir.
Kaynayınca pirinç ilave edilir.
Pirinçler pişmeye yakın bir kapta yumurta ve limon suyu çırpılır.
Yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.
Bir taşım daha kaynatılır.
Tuzu ilave edilir.
Arzuya göre üzerine tereyağında biber yakıp dökebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu