4 Ekim 2010 Pazartesi

Gamze'nin Zengin Keki


Kardeşim Gamze'nin bütün misafirlere yaptığı muhteşem keki bir gün kendi kendime deneyeyim dedim. Tam tarifini bilmediğim için ilk denemem çok başarısız oldu. Annem sevgimi katmadığımı söyledi, babam kekin üstadına danışman gerekirdi dedi. Sonuç olarak bir gün Gamze'den tam tarifini alarak denedim ve çok güzel oldu.
 Zengin Kek
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım bardak yoğurt
Yarım bardak portakal suyu
Bir bardaktan biraz daha az sıvı yağ
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
Ceviz
Kuru üzüm
Damla çikolata
 
Yapılışı: yumurta ve şeker bir kapta mikserle iyice çırpılır.
Yoğurt, portakal suyu ilave edilir.
Un göz kararı ilave edilir,sünecek kıvama gelene kadar eklemeye devam edilir.(Bana 2 su bardağı tam geldi.) kabartma tozu ve vanilya eklenir.İçine eklenmek istenen malzemeler konulur. (her türlü kuru meyve eklenebilir)
Kalıp önce yağlanır, sonra hafif un çilenir. Kek hamuru dökülür. 175-180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu