5 Ekim 2010 Salı

Karnıyarık


Dün kardeşimle alışveriş merkezine gittik, uzun uzun gezdik. eşimin gelmesine 1 saat kala ancak eve gelebildik. Ne pişirsem diye buzdolabının önünde düşünürken patlıcanların melül melül bana baktığını farkettim... Her zaman gözümün korktuğu karnıyarık geldi aklıma. Hadi deneyelim dedim ve giriştim işe...
Karnıyarık
Malzemeler:
4 adet patlıcan
200 gr kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Patlıcanlar bütün halde kızartılır
Tavaya kıyma alınır. Yağ konmadan kavrulur.
Yemeklik doğranmış soğanlar eklenir, kavrulmaya devam edilir.
1 domates yemeklik doğranır, kıymalara ilave edilir.
En son tuzu, karabiberi ve maydanozlar atılır, altı kapatılır.
Kızartılan patlıcanlar borcama dizilir ve ortalarına uzunlamasına kesik atılır.
Açılan bölüme kıymalı karışım konur. Sarımsaklar doğranır ve üstlerine konur. 1 er dilim
domates ve biber ile süslenir.
Bir kasede salça ile sıcak su karıştırılır, isteğe göre
baharatlar eklenir ve patlıcanların üzerine dökülür. Fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu