Tatlı&tuzlu ,kahvaltıda ,çayın yanında yenebilecek nefis bir çörek olduğu için etiketini de tatlı ve tuzlu olarak seçtim.
Kahvaltılık Çörek
Malzemeler:
- 1 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3-4 bardak un
- 1 su bardağı ısıtılmış süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Isıtılmış ama kaynatılmamış süte maya eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Un yoğurma kabına elenerek konur ve ortası çukur açılır.
- Mayalı süt, sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz, şeker eklenir.
- Yoğrulan hamur yarım saat dinlendirilir.
- 8 eşit parçaya bölünür. Hamur toplarından uzun rulolar oluşturulur ve kenarları ters yönde kıvrılarak uçlar birleştirilir. Simit şekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dk pişirilir.
- Ilık servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder