Elbasan Tava
Malzemeler:
- Yarım kg kuşbaşı et
- 1 soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
- Su
- Tuz
Sosu için:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 kaşık un
- 1 çay bardağı et suyu
- 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
- Soğan küp küp doğranıp salça ve et ile beraber kavrulur.
- Kavrulan etin üzerini geçmeyecek kadar su konulur.
- Yaklaşık yarım saat etler yumuşayıncaya kadar pişir.
- Etleri bir süzgeç yardımıyla süzerek fırın kabına aktarın.
- Un, yoğurt ve süzdüğümüz et suyunu bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Ocağın altını kapatıp yumurta sarılarını ekleyip, iyice çırpın.
- Etlerin üzerini kaplayacak şekilde sosu dökün.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
YanıtlaSil