Kayseri mutfağından tadınca bir daha unutamayacağınız bir yemek. İlk gördüğümde normal kıymalı pide işte demiştim ama yiyince onun hakkında bütün düşüncem değişti... ilk kez eşimin annesi yaptığında yedim. Üstünden haftalar geçti bir akşam üstü aklıma düştü. Olur mu olmaz mı derken deneyeyim dedim. Hamuru olmazsa bile en azından kıymalı sosa bir yumurta kırarım olur biter dedim, giriştim işe...
Ben yapmaya başladım son 2 bezem kaldığında eşim işten geldi. Kapıdan girmesiyle kulaklarımı inletmesi bir oldu. ''Neeeeeeeeeee yağlamamı yapıyosun yoksaaaaaaaaaaa????'' sevinçten havalara uçtu. Bu kadar sevineceğini bilsem bu zamana kadar çoktaaaan yapardım ben...
Yağlama
Hamur için
- 2,5 bardak un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardağa yakın ılık su
İç harcı için:
- 300 g kıyma
- 1 soğan
- 2 sivri biber
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Hamur malzemeleri bir kapta yoğrulur. Üstüne nemli bir bez örtülerek oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Kıyma kendi suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Üzerine sıvı yağ eklenir, soğanlar ve salçalar eklenir kavrulmaya devam edilir.
- Biber eklenir yine kavrulur, en son domates de eklenir ve tamamen ezilene kadar kapağı kapalı pişmeye bırakılır.
- Baharatları eklenir.
- Mayalanan hamur merdane yardımıyla küçük pasta tabakları boyutunda açılır.
- Isıtılmış teflon tavada arkalı önlü pişirilir. Bir servis tabağına alınır.
- Üzerine kıymalı harçtan dökülür.
- Kat kat yufka ve kıyma dizilir. En üstü kıymalı harçla kapatılınca yemeğimiz hazırdır.
- Pasta gibi 4 dilime kesilir ve sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder