Beşamel soslu brokoli
Malzemeler:
- 3-4 dal karnabahar
- 3-4 dal brokoli
- 2 havuç
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 bardak süt
Üzeri için:
- 5-6 dilim kaşar peyniri
Yapılışı:
- Sebzeler küçük parçalara bölünür ve 10’ar dk haşlanır. Bir fırın kabına alınır.
- Sıvı yağda un kavrulur, üzerine yavaş yavaş süt eklenir ve güzelce karıştırılarak pişirilir. Çok az tuz ve karabiber eklenir. Sebzelerin üzerine dökülür.
- 180 derece fırına verilir ve 15 dk pişirilir. Üzerine kaşar peyniri dilimleri dizilir. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder