Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Malzemeler:
- Yarım kilo pırasa
- 2 havuç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 kahve fincanından 1 parmak eksik pirinç
- 4 kahve fincanı sıcak su
- 1 fiske tuz
- Yarım çay kaşığı şeker
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Pırasalar ve havuçlar verev şekilde 1-2 cm kalınlığında doğranır.
- Pırasalar 5 dk kadar suda bekletilir.
- Sıvı yağda havuçlar hafif kavrulur.
- Peşine pırasalar atılır, kendi suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pirinç eklenir .
- 4 fincan sıcak suya şeker ve tuz karıştırılarak yemeğe eklenir.
- Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
- En son üzerine limon suyu dökülür ve altı kapatılır.
NOT: isteğe göre sarımsaklı yoğurtlu, üzerine tereyağında yakılmış naneli servis edilebilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder