Malzemeler:
- 1 paket kedidili bisküvi
- 200 g labne peynir
- 2,5 su bardağı soğuk süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
Bisküvileri ıslatmak için :
- 1 çay bardağı kaynar su
- 3 yemek kaşığı nescafe
- 2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
- Un, şeker, nişasta, süt devamlı karıştırılarak tencerede pişirilir. Göz göz kaynayınca alt kapatılır ve labne peynir eklenir. Karıştırılarak eritilir.
- Bisküviler hazırlanan nescafeye batırılır, tamamı ıslatılarak borcama dizilir.
- Üzerine muhallebinin yarısından fazlası dökülür.
- Kalan bisküviler yine ıslatılarak borcama dizilir.
- En son kalan muhallebi üzerine dökülür.
- 2 saat kadar dolapta soğutulunca üzerine kakao dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder