Peynirli Ispanaklı Börek
Malzemeler:
- 1 kg yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
- 150 g lor peynir
- 1 kg ıspanak
- 1 kuru soğan
- 1 tatı kaşığı pul biber
Üzerine sürmek için:
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Yapılışı:
- İnce doğranan soğanlara ıspanaklar ve peynir eklenir. Pul biber ilave edilir.
- Tezgaha 1 yufka serilir. Üzerine sıvı yağ gezdirilir. İç harç incecik bütün yüzeye serilir.
- Bir ucundan kıvrılarak rulo halinde sarılır.
- Yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisinin bir bir kenarından başlanarak dizilir.
- Sırası ile bütün yufkalar hazırlanır ve dıştan içe doğru sarmal oluşturarak tepsiye yerleştirilir.
- Bütün tepsi yerleştikten sonra ayrı bir kapta yarım çay bardağı sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarısı karıştırılır.
- Böreğin üzerine güzelce sürülür.
- Üzerine çörek otu serpiştirilerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder