MALZEMELER:
TABANI İÇİN:
*2 paket burçak bisküvi
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 avuç fındık
ORTA KATMAN İÇİN:
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*2 paket labne peyniri (ben bimde satılan kerem labneyi kullandım. 300 mg lık paket olduğu için 1 paket yetti)
*1 paket krema
*2 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
ÇİKOLATALI SOS İÇİN:
*1 paket krema
*1 kare bitter çikolata (evde bitter çikolata kalmamıştı. küvertür sütlü çikolatadan göz kararı koydum)
YAPILIŞI:
- Burçak bisküviler ve fındıklar rondoda kırılıp güzelce karıştırılır.
- Karışıma tereyağı eklenir.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt konulur ve bu karışım üzerine dökülür. Elle bastırılarak tamamen kalıba oturması sağlanır. (Not: kalıbın yan yüzeylerine yağlı kağıt konmadığı için oraları yağlamakta fayda var)
- Bir kapta yumurtalar şekerle çırpılır. Diğer mazemeler de eklenip biraz daha çırpılır. Bu karışım kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine dökülür.
- 180, 200 derecede 40 dk, üzeri sertleşene kadar pişirilir.
- Cheese cake fırından çıkıp soğuduktan sonra üzeri için krema kaynama noktasına kadar ısıtılıp ocak kapatılır. İçine bitter çikolatalar atılıp eritilir. Bu karışım soğumuş olan cheese cake'in üzerine dökülüp donması için buzdolabına konur.
Afiyet olsunnn..
PS: fotoğrafların kötü kalitesi için üzgünüm. Bir yandan bıcırık oğlum makinenin boyun askısını çekiştiriyordu. En net çekebildiklerim bunlar. Photoshop yapma imkanımda olmadı malesef. Bir dahaki sefere o uyurken çekmeye çalışırım artık.... Hoşçakalın....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder