Çok pratik ama bir o kadar lezzetli bir tarifle yeniden karşınızdayım. Üniversite yıllarında ara sıra yaptığımız ama çikolatayı onun üstüne sürmektense kendim yerim düşüncesiyle çikolata kaplı olmayan havuç topları bile yiyenleri memnun etmekten geri durmadı.Fotoğraf kalitesi için diyecek sözüm yok akşamın geç saatinde yapar yapmaz löp löp kapışıldığı için 'aman durun net bi fotoğraf yakalayayım' deme şansına nail olamadım... :) Bu seferlik beni mazur görün...
Havuç topları
- 400 g havuç
- 8 adet petit beurre bisküvi
- Yarım bardak şeker
- 80 g bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 7-8 adet kırık ceviz içi
- isteğe göre damla çikolata da içine karıştırılabilir.
Yapılışı:
- Havuçlar rendelenir ve tavada üstüne şekeri konularak kısık ateşte kapağı kapalı vaziyette suyunu çekene kadar pişirilir.
- içine bisküvi kırıkları eklenir ve güzelce yoğurulur. Top şeklinde yuvarlanır.
- Ayrı bi kapta çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilir. Hazırlanmış olan topların üzerine sıcakken dökülür.
Afiyet olsun...
Muhteşem olmuş:) Yakın zamanda deneyeceğim:) ellinize sağlık
YanıtlaSil