Kıymalı Bezelyeli Patates
Malzemeler:
- 150 g kıyma
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 3 patates
- 3 kaşık bezelye konservesi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Yapılışı:
- Kıyma kavrulur. İçine ince doğranmış soğan ve sarımsaklar yağ ile eklenir ve kavrulmaya devam edilir.baharatları eklenir.
- Halka doğranan patatesler fırın tepsisine yerleştirilir.
- Kıymalı karışım üzerine dökülür.
- Salça 1 kase suda eritilir, tuz eklenir ve patateslerin üzerine dökülür.
- Patatesler yumuşayana kadar 200 derece fırında pişirilir.
- Bezelyeler eklenir, 5 dk daha pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder