Alanya'da bütün düğünlerin olmazsa olmazı bir çorba. Annemin hemen hemen her özel misafire yaptığı, özellikle iftar sofralarının en doyurucu besini... Ablamın Ankara'ya geldiği gün arkadaşlarım iftara davetlilerdi bende. İlk kez o zaman deneme imkanım oldu. Kıvamını tutturamayacağımdan korktuğum halde ablamdan tam not alması şaşırttı beni. İkinci şaşkınlığı bütün yemekleri yiyip yine de üstüne birbirlerini gaza getirip, birer kase çorba daha isteyen eşimin ve arkadaşımın sayesinde yaşadım. ilahiii... Siz çok yaşayın e mi? Mutlaka tadına bakın derim...
Malzemeler:
Külükler için:
- 1 avuç kıyma
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber
Çorba için:
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 adet haşlanmış kalçalı but
- 4-5 bardak su
- 1 limonun suyu
- Kuru nane, pul biber, tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- Kıyma,salça ve baharatlar yoğrulur. Nohut büyüklüğünde köfteler yapılır.
- Salça eklenir, kavrulur.
- 4-5 bardak kaynamış su eklenir.
- Pirinçler ilave edilir. Pirinçler yumuşayınca haşlanmış nohutlar ve didiklenmiş tavuk eti eklenir. Baharatları ve limon suyu eklenir.
- Bir taşım kaynatılır.
Afiyet olsun...
blog açıldığından beri merakla beklediğim tek lezzet artık seni kimse tutamaz ellerine sağlık :))
YanıtlaSiltarife uygun yaptık çok güzel oldu ellerinize sağlık...:)
YanıtlaSilcanım tanıştığıma memnun oldum.
YanıtlaSilseverek yediğim ve yaptığım bir çorba
ellerine sağlık
bana da beklerim
:)))))