Malzemeler:
2 orta boy patates
4 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 büyük çay bardağı ılık süt
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı silme un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar yağda hafif kavrulurlar. Un eklenir ve kavurmaya
devam edilir. 2-3 dk daha kavurduktan sonra sıcak tavuk suyu eklenir. Patatesler püre
haline gelene kadar rondodan geçirilir. Çorbaya eklenir ve haşlanır. Kaynamaya
başlayınca süt ilave edilir ve hızlı hızlı karıştırılır. Tuzu eklenir ve bir taşım daha kaynatılır.
Altı kapatılır. İlk sıcağı çıkınca blendırdan çekilir. En son karabiber eklenir.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder