15 Ocak 2011 Cumartesi

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

 
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Malzemeler:
  • Yarım kilo pırasa
  • 2 havuç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanından 1 parmak eksik pirinç
  • 4 kahve fincanı sıcak su
  • 1 fiske tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı:
  1. Pırasalar ve havuçlar verev şekilde 1-2 cm kalınlığında doğranır.
  2. Pırasalar 5 dk kadar suda bekletilir.
  3. Sıvı yağda havuçlar hafif kavrulur.
  4. Peşine pırasalar atılır, kendi suyunu çekene kadar pişirilir.
  5. Pirinç eklenir .
  6. 4 fincan sıcak suya şeker ve tuz karıştırılarak yemeğe eklenir.
  7. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
  8. En son üzerine limon suyu dökülür ve altı kapatılır.
NOT: isteğe göre sarımsaklı yoğurtlu, üzerine tereyağında yakılmış naneli servis edilebilir.
Afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...